Săptămâna patimilor

https://www.ziaruldepenet.ro/2021/04/27/saptamana-patimilor/?fbclid=IwAR3HzsoQPQ5SMMM4KnPPNnNWa9NChuOPPIkaNgrsjuoxCqdx4xsUH8RjDZA

Am păşit în săptămâna mare, aşa cum spun românii zilelor care preced sărbătoarea Învierii Domnului. Multă agitație peste tot. Pregătiri, pregătiri, pregătiri. Trist este că predomină doar anumite acţiunii, cum ar fi: ultimile retuşuri ce cuprind curățirea locuinţelor, cozonacii, pasca, sarmăluţele, mielul, ouăle roşii. Toate sunt repartizate pe anumite zile, astfel că înotând în treburi, omul uită adevărata însemnătate a acestei zile de Pasti. Cine se mai gândeşte la mântuirea sufletului şi ce jertfă a necesitat salvarea omului?

În cartea Isaia 53:5-6 scrie:
Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti.
Noi rătăceam cu toții ca niște oi, fiecare își vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.

Eu pe lângă pregătirile diurne, specifice acestor zile, am ales să meditez la dragostea lui Dumnezeu pentru mine. Mai mult ca oricând îmi petrec o parte din timp, trecând prin sumbra anticameră a durerilor Domnului Isus Hristos.
Revăd culmea durerilor, Golgota, mă înfior la supliciile Mântuitorului meu, am inima cernită, îndurerată, dar în acelaşi timp plină de bucurie, căci sufletul meu este salvat, datorită jertfei de pe crucea din Calvar. Rugăciunea mea şoptită se strecoară spre ceruri:

Mulţumesc, Majestate, Domnul meu şi Dumnezeul meu, pentru alegerea de a-ți da singurul Tău Fiu să moară pentru păcatele mele. Mă doare suferinţa Ta, umilinţa Ta, durerea Ta neasemuită. Trăiesc datorită sângelui Tău, care s-a vărsat pe o cruce la Golgota. Eu sunt un om, sunt doar un om, care se întoarce să-ţi mulţumească pentru ispășire, pentru viaţă.

Căci fiecare primăvară
Încarcă flori albe pe ramuri,
Hristos a înviat, e vestea
Ce toarnă peste om balsamuri.

Seninul alungă tristețea,
Speranța coboară în lume,
Pe moarte-a călcat Biruința,
Isus ne cheamă pe nume.

E timpul să simți bucuria,
Când pomii se- îmbracă în verde,
Natura pe El îl cinstește,
Acceptă-L, iubește-L și crede!

elena marin alexe

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s